Η μορφολογία του συνόλου βασίστηκε στην αισθητική και την αντοχή του εμφανούς σκυροδέματος και τις δυνατότητες μορφοποίησης αυτού μέσω των ξυλοτύπων, καθώς και την δυνατότητα μεγάλων ανοιγμάτων για την ύπαρξη απρόσκοπτης θέας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κυρίως μάρμαρο για τα δάπεδα, μεταλλικές κουπαστές, κουφώματα αλουμινίου και επιχρίσματα ρελιέφ εξωτερικά.
Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στην διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων με την δημιουργία πολλαπλών προσβάσεων, χώρων αναψυχής, παιδικής χαράς, γηπέδου μπάσκετ και τέννις με αντίστοιχη ανάπτυξη του πρασίνου σε όλο τον οικισμό. Ακόμη ο οικισμός διαθέτει βιολογικό καθαρισμό και μικρό εμπορικό κέντρο. Σημαντική είναι η αίσθηση ‘όασης’ του οικισμού αφού η περιοχή χαρακτηριζόταν από αγροτικές δραστηριότητες σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έντονη ανάπτυξη των δέντρων και του πρασίνου.
Το αποτέλεσμα του οικισμού «Λήδα–Μαρία» κρίνεται από την διάρκεια στον χρόνο, σαν ένα πολύ επιτυχημένο παράδειγμα οικιστικής ανάπτυξης σε προαστιακό περιβάλλον.