ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΑΚΑΔΗΜIΑ ΓΡΑΜΜAΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY ΚΑΛΑΜΑΡΙAΣ
ΑΚΑΔΗΜIΑ ΓΡΑΜΜAΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY ΚΑΛΑΜΑΡΙAΣ
23/05/2017
ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
22/05/2017
Το ‘Κτήμα Κωνσταντινίδη’ αποτελεί μια πρότυπη οικιστική ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών στην Χανιώτη, Χαλκιδικής σε μία έκταση 180 στρεμμάτων. Στην έκταση αυτή έχει μελετηθεί ένας οικισμός 150 κατοικιών που βασίζεται σε αρτιότητες οικοπέδων τεσσάρων στρεμμάτων. Η δημιουργία τυπολογίας αποτέλεσε τον βασικό άξονα ανάπτυξης με τέσσερις τύπους κατοικιών, δύο 100τ.μ. σε σχήμα ‘γ’ και σε τετράγωνη κάτοψη, ένα τύπο σχήματος ‘γ’ 140τ.μ. και ένα τύπο σχήματος ‘γ’ 200τ.μ.

Η θέση κάθε σπιτιού έχει μελετηθεί με κριτήριο τον σωστό προσανατολισμό, σε συνδυασμό με την θέα και την αυξημένη ατομικότητα εξασφαλίζοντας την άριστη λειτουργία των κατοικιών, όλη την διάρκεια του έτους.

Η μορφολογία των κτισμάτων δανείζεται στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Χαλκιδικής (τετράριχτες στέγες, αρχιτεκτονικές προεξοχές, στεγασμένους εξώστες, λιθοδομή τοπικής πέτρας, κλπ) εντάσσοντάς τα στις σύγχρονες τάσεις μορφών και διαβίωσης.

Οι φυτεύσεις και οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα γηγενή φυτά και δέντρα.

Τα έργα υποδομής (ύδρευση και αποχέτευση) έχουν ολοκληρωθεί καθώς και το δίκτυο πεζοδρόμων και ανισόπεδων κόμβων που δημιουργούν άνετη και ασφαλή πρόσβαση στην θάλασσα.

Το ‘Κτήμα Κωνσταντινίδη’ αποτελεί ένα πρότυπο έργο για την Χαλκιδική και διακρίνεται για την αραιή δόμηση, την ποιότητα κατασκευής, τον σεβασμό στο περιβάλλον και στην αρχιτεκτονική παράδοση.

APXITEKTONIKH MEΛETH: Χ.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ – Α. ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣTATIKH MEΛETH: Α.ΤΣΕΡΑΝΙΔΗΣ – Κ.ΒΑΡΔΟΥΝΙΟΤΗΣ
H/M MEΛETH: Ι&Ν ΜΕΡΤΖΙΟΣ – Κ.ΚΑΠΕΣΙΔΗΣ
EΠIBΛEΨH: Χ.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ – Α.ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – Α.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΣYNEPΓATEΣ: Α.ΜΑΝΤΣΙΟΥ, Α.ΚΥΡΙΑΛΛΑΝΗΣ
TEXNIKH ETAIPIA KATAΣKEYHΣ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Κ.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ – Α.ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ


ΙΔΙOΚΤΗΤΗΣ: ΙΔΙΩΤΗΣ
TOΠOΘEΣIA: ΧΑΝΙΩΤΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣYNOΛIKO EMBAΔO KTIPIOY: 20.000 τ.μ
XPONOΣ MEΛETHΣ: 2001-2002
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ: 2002-2009
  • konstantinidis pool, kouloukouris
  • ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
  • ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
  • ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
  • ΚΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ