Προφίλ

Η Εταιρία μας


Η Φιλοσοφία μας

Οι άνθρωποι και οι εμπειρίες μας διευρύνουν τη βάση γνώσεων μας και μας τροφοδοτούν με πληροφορίες.

Η ατομική μας έρευνα για κάθε νέο έργο διαμορφώνει αυτή τη γνώση και την πληροφορία σε μια νέα ιδέα. Το έργο μας διαμορφώνει αυτή την ιδέα σε ένα όραμα και τέλος - το αποτέλεσμα με την αναγνωσιμότητα της υπογραφής μας. Είναι προς το συμφέρον μας ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι προσαρμοσμένο και ταιριάζει στον πελάτη μας, διότι αυτό εμπλουτίζει το ευρύ χαρτοφυλάκιο των πελατών μας και μας δίνει λόγους για μικρές γιορτές. Μας αρέσει να γιορτάζουμε για τα έργα μας.

Η παράδοση

Το γραφείο μας έχει μακρά παράδοση, ξεκινώντας με ένα όραμα ενός νέου σπουδαστή αρχιτεκτονικής, του Χρήστου Κουλουκούρη, στη δεκαετία του ’70. Τις επόμενες δεκαετίες, ο Χρήστος διψούσε για νέες προκλήσεις και πιο συναρπαστικά έργα και με περηφάνια μπορούμε να πούμε ότι το έργο του έχει διαμορφώσει την εικόνα της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, όπως είναι τώρα. Το πάθος του ήταν μεταδοτικό και ο γιος του Αλέξανδρος άρχισε να σχεδιάζει από μικρή ηλικία. Οι σπουδές του τον πήραν στο Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο και η αγάπη και το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία και το περιβάλλον τον οδήγησαν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό σε θέματα σχεδιασμού κτιρίων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Η εξέλιξη

Μετά τις σπουδές του, ο Αλέξανδρος εξερεύνησε και εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για μερικά χρόνια, σε μελέτες ιδιωτικών έργων συμπεριλαμβανομένου και του ΟΜΜΑ στην Αθήνα, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για να εργαστεί σε ένα έργο μελέτης και κατασκευής ενός πολυτελούς οικισμού 180 ιδιωτικών κατοικιών στην Κασσάνδρα, Χαλκιδικής. Έκτοτε, και μέχρι το 2015, το γραφείο διοικείται από δύο περίεργα μυαλά, βρίσκοντας πάντα τον νέο τρόπο ενσωμάτωσης των τελευταίων τάσεων και καινοτομιών στην αρχιτεκτονική και την κατασκευή στην ελληνική αγορά.


Σχεδιασμός για ανθρώπους

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Αλέξανδρος είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην οικοδόμηση μιας ομάδας παθιασμένων αρχιτεκτόνων και επαγγελματιών των οποίων οι ιδέες θα συνδυαστούν με το όραμα της εταιρείας: "Σχεδιασμός για ανθρώπους" που δεν θα φοβούνται να παίζουν και να μιμούνται τολμηρές λύσεις με κλασικό, διαχρονικό σχέδιο στην αρχιτεκτονική.

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε και να κρίνετε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Η ιστορία μας

 • 1969

  Ίδρυση: Το 1969 μια ομάδα νέων αρχιτεκτόνων και μηχανικών ξεκίνησε τη συνεργασία της δημιουργώντας την τεχνική εταιρία Χ. Κουλουκούρης – Δ. Μέρτζιος – Γ. Παπαθανασίου – ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ Ο.Ε.. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εταιρία καταξιώθηκε, υλοποιώντας έργα και πλήθος μελετών που ξεχώρισαν για την αισθητική και την αρχιτεκτονική τους άποψη.
 • 1980

  Αρχιτεκτονικό βήμα: Μέσα στο νέο πλαίσιο των εξειδικεύσεων ο τομέας των αρχιτεκτονικών μελετών μετεξελίχθηκε σε ένα νέο δυναμικό σχήμα με την επωνυμία Χ. Κουλουκούρης & Συνεργάτες.
 • 1982

  Σχεδιασμός Συγκροτήματος Λήδα – Μαρία, Θέρμη, Θεσσαλονίκης
 • 1990

  Διαχωρισμός ειδικοτήτων (specializing): Η συνεχής ανάπτυξη και η εξειδίκευση της εταιρίας στον τομέα των μελετών είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό των επιμέρους ειδικοτήτων.
 • 1997

  Συμμετοχή στη διοίκηση της ‘Θεσσαλονίκης 1997, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’.
 • 2003

  Νέα μέλη: Συμμετέχει ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Κουλουκούρης, δίνοντας νέα πνοή κυρίως στον τομέα κατασκευών έργων.
 • 2005

  Ανάπτυξη του ‘Κτήμα Κωνσταντινίδη’ στην Χανιώτη Χαλκιδικής. Ένα πρότυπο οικιστικό σύνολο 150 κατοικιών που αναδεικνύει την τοπική αρχιτεκτονική στον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης.
 • 2009

  Δημιουργία της εταιρείας ‘Κουλουκούρης & Συνεργάτες Ε.Ε'. με νέα στελέχωση.
 • 2012

  Ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος Sherrill Quadrangle στο ΕuINNOVATE.
 • 2016

  Ανάθεση της αρχιτεκτονικής μελέτης και επίβλεψης του Νέου Κολεγίου Περρωτή στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, με έμφαση στην ανάδειξη της αειφορίας.
 • Σήμερα

  Η συνεχής ανάπτυξη και η εξειδίκευση της εταιρίας στον τομέα των μελετών είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό των επιμέρους ειδικοτήτων. Μέσα στο νέο πλαίσιο των εξειδικεύσεων ο τομέας των αρχιτεκτονικών μελετών μετεξελίχθηκε σε ένα νέο δυναμικό σχήμα με την επωνυμία Χ. Κουλουκούρης & Συνεργάτες.
 • 2020

  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διερεύνηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του τελικού χρήστη στην διαμόρφωση μίας ‘πράσινης’ οικονομίας στην Ε.Ε..

Οι Άνθρωποί μας

Χρήστος Κουλουκούρης

Αρχιτέκτων


Ο αρχιτέκτονας Χρήστος Κουλουκούρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο Μορφολογίας και Ρυθμολογίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Υπήρξε μέτοχος της μελετητικής εταιρίας "ΤΡΟΠΑΛΙΣ" και στη συνέχεια ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Χ. Κουλουκούρης & Συνεργάτες. Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί πανελλήνια, ενώ μελέτες του γραφείου που έχουν δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε ανάλογα περιοδικά και εκθέσεις.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων για τρεις θητείες και εκπροσώπησε το ΤΕΕ και τον ΣΑΘ σε διάφορα όργανα.

Αλέξανδρος Κουλουκούρης

Αρχιτέκτων


Ο Αλέξανδρος Κουλουκούρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο University of Westminster του Λονδίνου και στο Oxford Brookes University όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στον Ενεργειακό Σχεδιασμό Κτηρίων (MSc, Energy Efficient Building). Το 2000, στο πλαίσιο των σπουδών του, πήρε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό της OTIS και τιμήθηκε με Merit Award για τη συμμετοχή του στην τελική φάση.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του δούλεψε για το αρχιτεκτονικό γραφείο BDGMcColl στο Μπρίστολ με συμμετοχή σε έργα στο Cardiff Bay Development.Tο 2003, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, για να συνδράμει στο γραφείο Κουλουκούρης & Συνεργάτες. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών σε όλο το φάσμα ενός έργου ( έρευνα – μελέτη – διαχείριση – διοίκηση ). Το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των μελετών με φιλικότερες προς το περιβάλλον πρακτικές καθώς και η επιμονή στο λεπτομέρεια και το τελικό αποτέλεσμα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική. Τον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την δημιουργική απασχόληση στο πλαίσιο της οικογένειας του.