ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚIΑ MAJESTIC

ΤΡAΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡAΠΕΖΑ ΕΓΝΑΤΙΑ
ΤΡAΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡAΠΕΖΑ ΕΓΝΑΤΙΑ
22/05/2017
ΕΞΟΧΙΚH ΚΑΤΟΙΚIΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΕΞΟΧΙΚH ΚΑΤΟΙΚIΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
22/05/2017
Σε ένα οικόπεδο 1200 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ των οδών Λεωφ. Νίκης, Αγίας Σοφίας και Προξ. Κορομηλά συναντάμε ένα κτήριο καταστημάτων και κατοικιών 5800 τ.μ. σε επτά ορόφους, με υπόγειο χώρο στάθμευσης, δύο εισόδους με αντίστοιχα κλιμακοστάσια και δύο διαμερίσματα στον όροφο ανα κλιμακοστάσιο. Επιθυμία των οικοπεδούχων που ενστερνίστηκε ο εργολάβος ήταν η εκλεκιστική μορφολογία του κτηρίου σχετικά με την τοποθεσία της παλιάς παραλίας και των γύρω κτηρίων της αρχής του 20ου αιώνα.

Στα πλαίσια αυτά σχεδιάστηκε ένα κτήριο αμιγούς κατοικίας με όλα τα σύγχρονα συστήματα λειτουργίας διαβίωσης αλλά και ιδιαίτερο χαρακτήρα ως προς την μορφολογία του.

Η σύνθεση του βασίζεται σε ξεκάθαρους οριζόντιους και κατακόρυφους άξονες, που τονίζονται αντίστοιχα από τις επενδύσεις και τις προεξοχές των μπαλκονιών. Η όψη του κτηρίου χαρακτηρίζεται από υλικά με αντοχή στον χρόνο και τις συνθήκες της παραλίας της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην συνέχεια των λεπτομερειών σε όλο το φάσμα της κατασκευής δημιουργώντας μια αίσθηση ενότητας για ολόκληρο το κτήριο.

APXITEKTONIKH MEΛETH: Χ.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΣTATIKH MEΛETH: Δ.ΜΕΡΤΖΙΟΣ – Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Α.ΤΣΕΡΑΝΙΔΗΣ
EΠIBΛEΨH: Χ.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ, Δ.ΜΕΡΤΖΙΟΣ
ΣYNEPΓATEΣ: Α.ΚΕΦΑΛΑ, Α.ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗ
TEXNIKH ETAIPIA KATAΣKEYHΣ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ – Δ.ΜΕΡΤΖΙΟΣ & ΣΙΑ


TOΠOΘEΣIA: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 1
ΣYNOΛIKO EMBAΔO KTIPIOY: 5800 τ.μ.
XPONOΣ MEΛETHΣ: 1990
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ: 1991-1992