ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
03/03/2020
ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
29/07/2019

Σε ένα οικόπεδο 1000 τ.μ στο Πουρνάρι, Θεσσαλονίκης με νοτιοανατολικό προσανατολισμό και ήπια κλήση προς δύο κατευθύνσεις διαμορφώθηκε μετά το στάδιο του οικοδομικού σκελετού αυτόνομη μονοκατοικία σε τρία επίπεδα.

Η αδειοδότηση του ακινήτου αφορούσε συνολικό εμβαδό 350 τ.μ. Στο υπόγειο βρίσκονται θέσεις στάθμευσης οχημάτων και βοηθητικοί χώροι, στο ισόγειο βρίσκεται living room, κουζίνα και wc επισκεπτών ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκονται τρία υπνοδωμάτια με δύο χώρους λουτρού.

Η επιλογή του σχεδιασμού είχε σαν γνώμονα την λειτουργικότητα σε συνδυασμό με σύγχρονα στοιχεία σχεδιασμού και τεχνολογίας που θα ενίσχυαν την ιδιοτηκότητα του χρήστη. Εξωτερικά η εφαρμογή θερμοπρόσοψης κελύφους έδωσε την δυνατότητα σε διαμόρφωση της ογκοπλασίας του κτιρίου στο επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ επιμέρους σκιάδια και προεξοχές βοηθήσαν στην διαχείριση του ηλιασμού και την ιδιοτηκότητα. Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι λυτές γραμμές που ακολούθησαν και τις επιλογές της εσωτερικής διακόσμησης. Επιμέρους στοιχεία σχεδιασμού αποτελούν ο σχεδιασμός των οροφών σε συνδυασμό με την λύση του συστήματος δροσισμού και φωτισμού, η επιλογή φωτιστικών και επίπλων, τα επιμέρους διαχωριστικά χώρων, ο σχεδιασμός του εσωτερικού κλιμακοστασίου. Η επιλογή των υλικών είχε με γνώμονα την διαχρονικότητα, την ποιοτική αρτιότητα, το ενεργειακό αποτύπωμα και την υψηλή αισθητική ποιότητα.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Α.Κουλουκούρης
Τεχνική εταιρεία: GMP Κατασκευαστική Α.Ε
Φωτογραφικό υλικό: Ν.Βαβδινούδης
Τοποθεσία: Πουρνάρι, Θεσσαλονίκης
Εμβαδό κατοικίας: 350 τ.μ
Χρόνος μελέτης: 2016
Χρόνος κατασκευής: 2017-2018